Peoma

Var rädd om dina knän

Skating, snowboarding och slalom är kul, så länge man inte har ont i knäna. Det kan förstöra en annars fantastisk upplevelse. Nu med sportlov på gång vill man ju inte heller riskera att hamna i en situation som gör att man spenderar hela veckan i stugan istället för i backarna! Därför har jag skaffat bra knäskydd som stabiliserar benet. Nu slipper jag vara orolig! 

Men funkar de även för skejtare? Självklart! Varje gång man ställer sig på brädan riskerar man ju att knäna tar stryk och är du över 30 så är risken för knäskador mer än fördubblad. Då är det bra att faktiskt vara lite proaktiv och ha knäskydd, eller knästöd. För vanliga skydd - det har du väl alltid på dig, eller hur? 

Därför ska du ha hjälm när du åker

En annan sak som jag vill trycka lite extra på är det här med hjälmen. Jag har sett en trend att fler och fler väljer bort hjälmen. Det gäller både i backen på vintern och i ramperna på sommaren. Det är främst unga killar som skippar hjälmen. Ta på den! Vi som åkt ett tag vet hur farligt det faktiskt är och att smälla i skallen kan vara livsfarligt. Och har du tur och inte slår ihjäl dig så kan du istället bli förlamad. I vår ramp hemma har vi hjälmtvång, och om vi ser någon utan hjälm så stänger vi av dem direkt. Hjälmen räddar liv, det är ett faktum och om du kollar elitåkarna så är det inte många av dem som väljer att åka oskyddat. Gör inte det du heller. 

17 Jan 2024